Kuna zlatica

(Zlatka Salopek, Ana Kunej)

Animafest Zagreb 2014.-2017.

upojni papir, mat premazni papir

offsetni višebojni tisak, soft touch plastifikacija, mat plastifikacija, sjajna plastifikacija

2,5 x 16,6 x 23,7 cm

2014.–2017.

Koautori: Tatjana Strinavić (2015.), Alma Šavar i Rina Barbarić (2016.-2017.), Autori ilustracija: Lei Lei (Kina, 2014.), Petra Zlonoga (Hrvatska, 2015.), Tea Stražičić (Hrvatska, 2016.), Goran Radošević (Hrvatska, 2017.), DTP: Slobodan Alavanja Slobich (2014., 2015.), Lidija Novosel

 

Svjetski festival animiranog filma Zagreb svake godine odabire novog ilustratora za interpretaciju festivalskog mandleka i oblikovanje zaštitne ilustracije. Naš je zadatak da na najbolji mogući način, kroz primjenu ilustracije i njezinih dijelova oblikujemo festivalske materijale. Oni su brojni i raznorodni (od letka do signalizacije, od ulaznica do majici), a najzahtjevniji segment je dizajn kataloga. Katalog je osmišljen kao navigator kroz gomilu podataka o filmovima i pratećim događanjima. Najvažnije mjesto dano je ilustraciji koja potpuno preuzima korice kataloga, a sav obavezan tekst smješten je na bočne stranice. Komadići ilustracije rasuti su kroz katalog i vizualno odjekuju kroz sve elemente prijeloma.

Plakati Kazališta

slijepih i slabovidnih Novi život

2014.-2017.

Courious Matter, upojni papir,

mat premazni papir

offsetni višebojni tisak, foliotisak, UV lak

50 x 70 cm

2014.–2017.

Koautorica plakata za BIT 9: Tatjana Strinavić

Autorica fotografije na plakatu ‘Jučer sam se sjetio plave’: Tatjana Strinavić

Autorice svih ostalih plakata i njihovih ilustracija:

Kuna zlatica (Ana Kunej, Zlatka Salopek)

 

 

Plakatima kazališta slijepih iz predstave u predstavu pokušavamo prenijeti glavnu poruku, neustrašivost ove kazališne trupe koja usprkos nejednakim mogućnostima izvodi zahtjevne naslove s neopisivom lakoćom. Svaka je predstava bitka s predrasudama i skepticizmom koju iznova i iznova dobivaju. Uzimajući u obzir da su gotovo svi koji sudjeluju u nastanku predstava zakinuti za ključno osjetilo u doživljaju plakata – vid, svi plakati imaju taktilnu komponentu postignutu odabirom papira, a pri oblikovanju se vodilo računa visokoj kontrastnosti grafičkih elemenata te o njihovoj jednostavnosti.

Otočka

upojni papir

višebojni offset tisak

21 x 25 cm

2017.

Koautorica: Alma Šavar

 

Časopis za kritičko promišljanje života na otoku iz naglašeno feminističke perspektive.

HR  — EN