Design Bureau Izvorka Jurić

Croatia in a box

karton, papir

tvrdokaširana kutija, offset i foliotisak

5 kutija raznih dimenzija koje stanu u prostor cca 80 x 50 x 40 cm

2016.

naručitelj: Ecolo d.o.o.

dizajn: Design Bureau Izvorka Jurić

kreativni tim: Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn, ilustracija), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Stela Kovačić (suradnica na izvedbenom rješenju),

Maja Danica Pečanić (fotografija)

Croatia in a Box je nova robna marka u segmentu turističke – gastro ponude. Croatia in a Box donosi visokokvalitetne hrvatske proizvode u posebnoj liniji poklon / suvenir pakiranja te u budućnosti i kroz lanac ”pop-up” trgovina. Projekt uključuje osmišljavanje verbalne i vizualne komunikacije, vizualnog identiteta robne marke te dizajn sistema pakiranja / ambalaže linija poklon kutija za različite kombinacije paketa proizvoda. Komunikacija je prije svega okrenuta turistima više platežne moći, koji u Hrvatsku putuju poslovno i privatno te traže suvenir / poklon koji predstavlja Hrvatsku na drugačiji i svjež način, te hrvatskim građanima koji traže zanimljiv, vrijedan i reprezentativan poklon. Osnovna ideja temelji se na komunikaciji Hrvatske baštine na drugačiji način od uobičajenog, u namjeri da se izbjegne korporativan i vrlo često hladan trobojan nacionalni identitet te postavi takav identitet koji bi predstavio tradicionalne vrijednosti i kulturnu baštinu Hrvatske na moderan i emotivan način. Croatia in a Box identitet ima za cilj zaokupiti pažnju i istaknuti se od klasične premium ponude u tom segmentu, prenijeti emociju (doživljaj Hrvatske), i prezentirati Hrvatsku kao mjesto bogato bojama, okusima, mirisima, užicima (Mediterana, Slavonije, bogatstva plodova, sunca, mora, neba, bogate kulturne baštine...). Svi proizvodi u kutiji dodatno su omotani ukrasnim papirima u boji i označeni zlatnim Croatia in a Box naljepnicama te se u svakom paketu nalazi i priča o hrvatskim proizvodima, odnosno o sadržaju pojedinog poklon paketa. Više na ‹https://www.behance.net/gallery/31223355/Croatia-in-a-Box ›.

Bite art

karton, papir

offset tisak i foliotisak

6 kutija koje stanu u prostor

cca 50 x 50 x 30 cm

2017.

naručitelj: BITE ART d.o.o.

dizajn: Design Bureau Izvorka Jurić

kreativni tim: Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija, dizajn), Jelena Gvozdanović (slogan), Igor Poturić (verbalna komunikacija), Stela Kovačić (dizajn i fotografije proizvoda)

BITE ART su jedinstveni umjetnički keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić, kao dio autorskog projekta ”Edible art”, s ciljem promocije Hrvatske jednim dojmljivim proizvodom. To su tradicionalni keksi uzdignuti na novu razinu - obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela i transformirani u interaktivni suvenir koji angažira osjetila i dira u srce. Sam brand prenosi formu paprenjaka, što u grafičkom smislu izgleda kao okvir, te daje intervenciju na mjestu ”ugriza” i doslovno prenosi ime proizvoda - ugrizi umjetnost (BITE ART). Brand ideja prenesena je u ambalaži na prikazu proizvoda na fronti ambalaže kroz fotografiju odgriženog paprenjaka, a grafička forma paprenjaka kasnije se koristi i kao okvir za umjetnička djela koja se predstavljaju. Pakiranje proizvoda sastoji se od omotnice, zaštitnog pjenastog umetka, certifikata koji potvrđuje autentičnost djela, te čvrste baze u kojoj se nalazi kolekcija od četiri paprenjaka. Čvrsta baza proizvoda (kutija), nakon konzumacije, ostaje kao samostojeći okvir s reprodukcijama četiri umjetnička djela autora, te funkcionira kao atraktivan dio nečijeg interijera, uspomena s putovanja ili dragi poklon, čime ovaj proizvod dobiva i dodanu vrijednost. Bokovi proizvoda dizajnirani su kao knjige, obzirom da se ovdje stvarno radi o dubljem sadržaju nego što to sam omot ili pogled na proizvod otkriva. Tako je s jednog boka vidljivo ime autora, brend i naziv projekta - kao kod stranice knjige, a s drugog boka krupno rezani segment umjetničkog djela - pogled u djelić sadržaja. Projekt BITE ART služit će i kao platforma koja će putem internet stranice medijski informirati o djelovanju hrvatskih umjetnika uključenih u kolekcije projekta te u hrvatskoj umjetnosti u cjelini.

Više na ‹https://www.behance.net/gallery/ 54830891/BITE-ART-an-artsy-treat›.

HR  — EN